Αχίλλειο Μαγνησίας: Βασίλης Καϊμακάμης

 Αχίλλειο

Ένα video αφιέρωμα στο Αχίλλειο Μαγνησίας
με στίχους αφιερωμένους σε αυτό
από τον Βασίλη Καϊμακάμη συνθέτοντας αυτούς παράλληλα με τις όμορφες εικόνες που αποθανάτισε
ο ίδιος στην αγαπημένη του γη.

Μουσική επένδυση:
Chinese Bamboo Flute 10 by INDRAGERSN
Video Edited by "Άκουσε Με..."
* Οι φωτογραφίες ανήκουν αποκλειστικά
στον Βασίλη Καϊμακάμη.

Αχίλλειο,
αμέριμνο σαν ιδέα στο... έμπα του Παγασητικού
Τυλιγμένο με της αυγής ή του λυκόφωτος τα χρώματα δίνει ζωή στα καλοκαίρια μας και καλοκαίρι στη ζωή μας στο βαθμό που του ... αναλογεί! Η θάλασσα δειπνεί συχνά μαζί μας παράγει αρκετά για τις ανάγκες μας και όχι για την ... απληστία μας!
Πανέμορφη κι η θάλασσα, ατάραχη, κάτοπτρο... Θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται. "Σου μηνεί : εγώ είμαι ο τόπος σου ίσως και να μην είμαι κανείς... αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις ...!" (Γεώργιος Σεφέρης) Το μπλε εδώ δεν είναι το ... φθαλικό μπλε του Bob Ross, είναι αυτό του Θεού,
που στο Αιγαίο ξοδεύει για να τον βλέπουμε! Δείτε την ανατολή πώς ζωγραφίζει την καλημέρα σας Στάζει λίγος ήλιος απ' το πινέλο της στη θάλασσα,
το 'χει συνήθειο... Είναι ωραίες οι ανατολές, φέρνουν εκπλήξεις! Μακάρι να έχουμε όλοι μας μια και περισσότερες ανατολές και βέβαια πάντα να αισιοδοξούμε... σε μια δύση! Νικήθηκε ποτέ η ανατολή ; Αν ναι, πείτε μας τον... στίχο που τη νίκησε ! ** " σου μηνεί... εγώ είμαι ο τόπος σου... ίσως και να μην είμαι κανείς... αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις..."** , είναι στίχος του Γ. Σεφέρη και ζητώ συγνώμη για τη λάθος μεταφορά μέσα στη ροή του βίντεο αδικώντας τον Σεφέρη και... χρεώνοντάς το στον Βασίλη Καϊμακάμη. Λίγα λόγια για το πανέμορφο Αχίλλειο Μαγνησίας Το Αχίλλειο, χτισμένο σε ένα κολπίσκο, ακριβώς στην έξοδο του Παγασητικού, σε απόσταση 65 χ.λ.μ., από τον Βόλο, αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό οικισμό με καθαρές και καταγάλανες ακρογιαλιές. Οι κάτοικοί του ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την καλλιέργεια της ελιάς και με μικρές άλλες γεωργικές καλλιέργειες, ενώ ο επισκέπτης μπορεί, εκτός από τις διακοπές του, να απολαύσει και μια μοναδική "διαδρομή" στα πολλά και πλούσια μνημεία και αξιοθέατα της γύρω περιοχής.
Το Μουσείο Θαλάσσης είναι σίγουρα ένα από τα μέρη, που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Επίσης, η παραλία του Αγίου Δημητρίου Αχίλλειου αποτελεί αγαπημένο προορισμό γι’ αυτούς που λατρεύουν το ψάρεμα σε πεντακάθαρη θάλασσα σε συνδυασμό με την παρθένα φύση.



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Ακουσε με. Designed by John Tsipas