Όσες φορές και να διαβάσεις αυτήν την ιστορία, πάντα κάτι σου μένει..
Τα τρία δέντρα:
μια φαινομενικά απλοϊκή ιστορία
Το καθένα απ’ αυτά είχε για τον εαυτό του έναν οραματισμό, μιαν προοπτική.
Το πρώτο επιθυμούσε να αξιωθεί, να γίνει κάποια στιγμή ένα πολύτιμο μπαούλο, ξυλόγλυπτο, όμορφα σκαλισμένο, που μέσα του θα φυλάσσεται ένας πολύτιμος θησαυρός. Αυτό ήταν το όραμά του και η προοπτική του.
Το δεύτερο δέντρο ήθελε να αξιωνόταν, να γίνει στα χέρια ενός καλού ναυπηγού, ένα μεγάλο καράβι, γερό σκαρί, όμορφο, μεγαλόπρεπο, που θα μετέφερε βασιλιάδες και επίσημα πρόσωπα και θα έκανε ταξίδια υψηλών προσώπων.
τον Ουρανό και τον Θεό.
Όμως πέρασαν τα χρόνια... και τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως αλλιώς.
ο ξυλουργός το έκαμε δοχείο για την τροφή των ζώων, παχνί για τα άχυρα των ζώων.
Το δεύτερο δέντρο, που ήθελε να γίνει ωραίο καράβι για να μεταφέρει βασιλιάδες, έγινε ένα μικρό ψαροκάικο, που το είχαν φτωχοί ψαράδες να ψαρεύουν.
το έκοψε κάποιος ξυλοκόπος και το έβαλε στην αποθήκη του.
των πραγμάτων ξέχασαν ακόμη και τα όνειρά τους.
Όμως κάποια μέρα ένας άνδρας και μια γυναίκα ήλθαν στον στάβλο, που ήταν εκείνο το ξύλινο παχνί με τα άχυρα και εκεί η γυναίκα γέννησε ένα αγοράκι και το τοποθέτησαν στο παχνί, που είχε φτιαχτεί από το πρώτο δέντρο.
Ήταν ο Ιωσήφ και η Παναγία και απόθεσαν σ’ εκείνο το ξύλινο παχνί όχι απλώς διαμάντια και χρυσάφια, αλλά τον ίδιο τον Θεό, που είχε γίνει άνθρωπος για μας.
Έτσι αξιώθηκε αυτό το παχνί, η φάτνη, να δεχτεί μέσα της το Θησαυρό των θησαυρών, τον ίδιο τον Θεό.
Στο μικρό ψαροκάικο ( το δεύτερο δέντρο ), μετά από χρόνια μπήκαν κάτι ψαράδες κι ένας από αυτούς, κουρασμένος, ξάπλωσε να κοιμηθεί.
Είχαν ανοιχθεί σε μια θάλασσα και ξέσπασε μεγάλη τρικυμία και το ψαροκάικο δεν ήταν αρκετά δυνατό για να κρατήσει.
Κι εκείνος τότε σηκώθηκε.
Και διέταξε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα :
« Σιώπα, πεφίμωσο.»
Ήταν ο Χριστός μαζί με τους Μαθητές του στη λίμνη Γεννησαρέτ.
Έτσι και το δεύτερο δέντρο, που είχε φιλοδοξήσει να γίνει μεγάλο πλοίο, που θα μετέφερε υψηλά πρόσωπα και βασιλιάδες, αξιώθηκε να μεταφέρει τον Βασιλέα των Βασιλέων, τον ίδιο τον Χριστό με τους Μαθητές Του.
Και το τρίτο δέντρο, που ήταν στην αποθήκη του ξυλουργού, μια μέρα το πήραν και έκαναν ένα σταυρό και σ’ αυτόν το σταυρό σταύρωσαν τον Χριστό.
Έφτασε στον Ουρανό και στον Θεό!
Έγινε, όπως λέμε σ’ ένα τροπάριο, "Ουρανού Ισοστάσιο".
Τελικά, το κάθε ένα από τα δέντρα της ιστορίας μας απόκτησε όχι μόνο αυτό που ήθελε και ποθούσε αλλά ασυγκρίτως περισσότερα όχι όμως με τον τρόπο που φαντάζονταν και σχεδίαζε.
Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι εκείνο που μας ετοιμάζει ο Θεός είναι πάντα προτιμότερο και ωφελιμότερο για μας.
Εμείς πρέπει να κάνουμε όνειρα. Για το καλό.
Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε και ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως εμείς θα θέλαμε.
Και ότι ο Θεός οικονομεί και γίνονται καλύτερα από ο,τι εμείς φανταζόμαστε...
Ας έχουμε ΠΙΣΤΗ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Θεό...
Πηγή:https://ziogoukalliopi.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html
https://ziogoukalliopi.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό θα ήταν να αναφέρετε την πηγή..ειδικά για τα σχόλια...είναι προσωπικά, δικά μου...γιατί δεν αναφέρετε την πηγή από την οποία αντιγράψατε το κείμενο ;;
Αγαπητή Κα Καλλιόπη Ζιόγκου, ασφαλώς και αναφέρω την πηγή, στο τέλος του κειμένου, ίσως δεν το έχετε προσέξει, και μάλιστα με ενεργό σύνδεσμο, βιαστήκατε να μου προσάψετε κατηγορία, η οποία δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μου και τον χαρακτήρα με τον οποίο δημοσιεύω ή αναδημοσιεύω διάφορα άρθρα. Το εν λόγω έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Για να μην πικραίνεστε λοιπόν, άμεσα θα προσθέσω το όνομα σας. Καλόν αγώνα σας εύχομαι.
ΔιαγραφήΚαλλιόπη Ζιώγου...η Πηγή δεν φαινόταν πουθενά και δεν προσάπτω κατηγορίες σε κανέναν, επίσης δεν είναι του χαρακτήρος μου.σας ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήταν στις προθέσεις μου, η λέξη "Πηγή:" είχε ενεργό χαρακτήρα, παρά ταύτα, το έν
ΔιαγραφήΚυρία Ζώγου, δεν ήταν στις προθέσεις μου, η λέξη "Πηγή:" είχε ενεργό χαρακτήρα, παρά ταύτα, το έκανα ορατό όσο για το επώνυμο σας, ζητώ συγνώμη.
ΑπάντησηΔιαγραφή